Substanţe speciale


Protecţie solară


Ulei de măsline

Hidratează şi calmează epiderma, făcând-o mai fină. Datorită asemănării cu lipidele pielii, reconstruieşte şi protejează bariera de lipide a epidermei. Este excelent absorbit de piele şi lasă o peliculă delicată şi mătăsoasă pe suprafaţa acesteia. În ciuda proprietăţilor sale intense de emoliere, nu lasă un strat uleios pe piele.

,Vitamina E

Are un efect fotoprotector şi anti-inflamator şi regenerează bariera de lipide. Se acumulează uşor în structurile membranei celulare şi în lipidele cimentului intracelular al epidermei şi joacă rolul de factor anti radical liber. Este un excelent inhibitor al radicalilor liberi şi o substanţă antioxidantă.

Deficienţa de Vitamina E în piele datorată lipsei radicalilor liberi "curativi", care afectează multe mecanisme celulare şi cauzează îmbătrânirea pielii. Radicalii liberi sunt particule active de oxigen care atacă majoritatea componentelor celulelor vii. Particula de vitamina E reacţionează cu radicalii liberi şi îi transformă în substanţe neutre, cu efect moderat. În timpul acestui proces, vitamina E însăşi îşi pierde acţiunea şi forma activă a tocoferolului este recreată doar datorită reacţiei acestuia cu acidul ascorbic.

În plus, vitamina E stimulează producerea de substanţe anticoagulante, iar împreună cu vitaminele B şi A, reduce riscul de proliferare a afecţiunilor canceroase.

Are un efect fotoprotector şi anti-inflamator şi regenerează bariera de lipide. Se acumulează uşor în structurile membranei celulare şi în lipidele cimentului intracelular al epidermei şi joacă rolul de factor anti radical liber. Este un excelent inhibitor al radicalilor liberi şi o substanţă antioxidantă.



Protecţie solară specială


Neutrazen™

Neutrazen™ este o lipopetidă ce constă din trei aminoacizi legaţi cu acidul palmitic.  Leagă şi activează receptorul de melanocortină (MC1-R), influenţând astfel producerea de leucocite de către citokinele proinflamatoare Interleukin 8 (IL-8) şi în plus reduce Cantitatea şi numărul vaselor capilare.

Neutrazen™ limitează reactivitatea pielii la neuropeptide - substanţa P. Calmează şi linişteşte pielea iritată şi previne şi vindecă semnele inflamaţiei neurogenice. Siguranţa şi eficacitatea produselor ce conţin Neutrazen™ a fost confirmată prin teste "in vivo" şi "in vitro".



Tenul cuperozic şi pielea hipersensibilă sunt predispuse la reacţii de tip eritem la un număr de factori, radiaţiile ultraviolete numărându-se printre aceştia. Răspunsul pielii la impulsul senzorial depinde de neuropeptidele emise de terminaţiile nervoase. O parte a neuropeptidelor (substanţa P) este direct responsabilă de reacţia inflamatorie a pielii, apariţia eritemului şi edemului.



Neutrazen™ şi-a dovedit eficacitatea în reducerea roşeţii pielii cauzată deopotrivă de factori externi şi interni.

Neutrazen™ este o lipopetidă ce constă din trei aminoacizi legaţi cu acidul palmitic.  Leagă şi activează receptorul de melanocortină (MC1-R), influenţând astfel producerea de leucocite de către citokinele proinflamatoare Interleukin 8 (IL-8) şi în plus reduce Cantitatea şi numărul vaselor capilare.

,Troxerutina

O rutină activă care are un efect protector pentru sânge şi vasele limfatice, reglându-le presiunea, elasticitatea şi etanşeitatea. De asemenea, împiedică activitatea enzimelor nocive - hialuronidaze şi ceruloplasmină, care, printre altele, sunt responsabile de descompunerea acidului hialuronic, principala componentă a endoteliumului vascular.

,Vitamina E

Are un efect fotoprotector şi anti-inflamator şi regenerează bariera de lipide. Se acumulează uşor în structurile membranei celulare şi în lipidele cimentului intracelular al epidermei şi joacă rolul de factor anti radical liber. Este un excelent inhibitor al radicalilor liberi şi o substanţă antioxidantă.

Deficienţa de Vitamina E în piele datorată lipsei radicalilor liberi "curativi", care afectează multe mecanisme celulare şi cauzează îmbătrânirea pielii. Radicalii liberi sunt particule active de oxigen care atacă majoritatea componentelor celulelor vii. Particula de vitamina E reacţionează cu radicalii liberi şi îi transformă în substanţe neutre, cu efect moderat. În timpul acestui proces, vitamina E însăşi îşi pierde acţiunea şi forma activă a tocoferolului este recreată doar datorită reacţiei acestuia cu acidul ascorbic.

În plus, vitamina E stimulează producerea de substanţe anticoagulante, iar împreună cu vitaminele B şi A, reduce riscul de proliferare a afecţiunilor canceroase.

Are un efect fotoprotector şi anti-inflamator şi regenerează bariera de lipide. Se acumulează uşor în structurile membranei celulare şi în lipidele cimentului intracelular al epidermei şi joacă rolul de factor anti radical liber. Este un excelent inhibitor al radicalilor liberi şi o substanţă antioxidantă.

,Apa termală de Iwonicz-Zdroj

Proprietăţile excepţionale ale apei de Iwonicz-Zdroj provin din conţinutul de:

  • dioxid de siliciu, care influenţează imunitatea şi elasticitatea epidermei
  • calciu şi ioni de acid metaboric, care asigură un efect astringent şi antiinflamator

Apa de Iwonicz are proprietăţi calmante excepţionale. Calmează mâncărimea şi diferite alte iritaţii ale pielii. De asemenea, neutralizează efectele apei dure asupra pielii. Este cea mai puţin dură dintre apele termale disponibile pe piaţă (8,40N).

Proprietăţile fizice şi chimice ale apei termale de Iwonicz-Zdrój:

  • pH aproximativ neutru
  • Hidrocarbonaţi 457 mg/l
  • Calciu 49,70 mg/l;
  • Dioxid de siliciu 12,26 mg/l;
  • Acid metaboric 9,37 mg/l;
  • Magneziu 9,70 mg/l.

Apa de Iwonicz are proprietăţi calmante excepţionale. Calmează mâncărimea şi diferite alte iritaţii ale pielii. De asemenea, neutralizează efectele apei dure asupra pielii. Este cea mai puţin dură dintre apele termale disponibile pe piaţă (8,40N).



Îngrijire după expunerea solară


OxidaCare

Neutralizează activitatea radicalilor liberi care sunt responsabili de fotoîmbătrânirea pielii şi degenerarea colagenului şi a fibrelor de elastină.  Formula sa cu acţiune 24 de ore protejează în mod eficient pielea împotriva fotoîmbătrânirii.

,Preregen®

Are excelente proprietăţi calmante, pe baza activităţii sinergice a oxidoreductazelor naturale recepţionate într-un proces biotehnologic şi atent izolate din peptidele vegetale şi proteinele de soia. Oxidoreductazele neutralizează efectul distructiv al radicalilor liberi. Proteinele de soia inhibă proteinazele - enzime nocive care sunt activate în piele sub influenţa radiaţiilor UV şi descompun proteinele.

Preregen® asigură o hidratare corespunzătoare a pielii şi o protejează de factorii agresivi ai mediului, cum ar fi ozonul şi radiaţiile UV. În plus, întârzie procesele de îmbătrânire a pielii şi reducere numărul de răniri ale acesteia.

Are excelente proprietăţi calmante, pe baza activităţii sinergice a oxidoreductazelor naturale recepţionate într-un proces biotehnologic şi atent izolate din peptidele vegetale şi proteinele de soia.

,PleraSAN CH

O polizaharidă izolată natural din Pleurotus ostreatus (buretele de fag). Reduce procesele de inflamare cauzate de radiaţiile UV. Previne efectele pe termen lung ale radiaţiilor UV, adică mutaţii ireversibile ale ADN-ului şi crearea radicalilor liberi. PleraSAN CH stimulează celulele imune specializate ale pielii. Reduce eritemul rezultat din inflamaţie:O polizaharidă izolată natural din Pleurotus ostreatus (buretele de fag). Reduce procesele de inflamare cauzate de radiaţiile UV. Previne efectele pe termen lung ale radiaţiilor UV, adică mutaţii ireversibile ale ADN-ului şi crearea radicalilor liberi. PleraSAN CH stimulează celulele imune specializate ale pielii. Reduce eritemul rezultat din inflamaţie:

O polizaharidă izolată natural din Pleurotus ostreatus (buretele de fag). Reduce procesele de inflamare cauzate de radiaţiile UV. Previne efectele pe termen lung ale radiaţiilor UV, adică mutaţii ireversibile ale ADN-ului şi crearea radicalilor liberi. PleraSan CH stimulează celulele imune specializate ale pielii.

,Questice Liquid®

Asigură un efect calmant de lungă durată.

,
Ulei de shea (Butyrospermum parkii)

O grăsime obţinută din nucile arborelui de Shea african. Este un excelent emolient, calmant şi hidratant mulţumită unei combinaţii unice de trigliceride şi substanţelor nesaponificabile.

Datorită înaltei concentraţii (5%) a fracţiei nesaponificabile din Untul de shea, acesta protejează pielea împotriva poluării şi efectelor nocive ale factorilor externi.  Fracţia nesaponificabilă este cea care separă untul de shea de celelalte uleiuri şi unturi. Substanţa nesaponificabilă a Untui de conţine cantităţi mari de esteri cinamici ai alcoolilor triterpenici, în timp ce substanţele nesaponificabile din soia şi avocado conţin mai mulţi fitosteroli decât alcooli. Acest lucru poate fi un indicator al rolului extraordinar şi complementar al Untului de shea prin comparaţie cu tradiţionalele uleiuri de soia şi avocado.

Untul de shea protejează şi întăreşte lichidele intercelulare şi stratul hidrolipidic al pielii. Stimulează metabolismul celular şi întăreşte circulaţia locală în capilare. Untul de shea acţionează ca un agent anti-iritant şi anti-inflamator, absoarbe radiaţiile UV şi protejează împotriva eritemelor cauzate de soare şi îmbătrânirii premature a pielii. Are efecte excelente în ceea ce priveşte vindecarea rănilor şi a cicatricelor şi redarea elasticităţii pielii.

Conţine şi tocoferoli (Vitamina E) care acţionează ca şi antioxidanţi.

O grăsime obţinută din nucile arborelui de Shea african. Untul de shea este un excelent emolient, calmant şi hidratant mulţumită unei combinaţii unice de trigliceride şi substanţelor nesaponificabile.

,Fucogel®

O polizaharidă care se remarcă printr-un efect de hidratare excepţional de intens şi de lungă durată. Formează un strat protector pe suprafaţa pielii, care asigură protecţie împotriva pierderilor de apă din celule, precum şi împotriva factorilor atmosferici adverşi. Prezenţa fucozei în conţinutul său estompează reacţiile alergice.

O polizaharidă care se remarcă printr-un efect de hidratare excepţional de intens şi de lungă durată. Formează un strat protector pe suprafaţa pielii, care asigură protecţie împotriva pierderilor de apă din celule, precum şi împotriva factorilor atmosferici adverşi. Prezenţa fucozei în conţinutul său estompează reacţiile alergice.

,
Ulei de macadamia

Ulei vegetal extras din nucile de Macadamia, originare din Australia, şi care creşte în prezent în zona Pacificului şi Americii de Sud. Are excelente proprietăţi de ungere şi emoliere şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii. Calmează iritaţiile pielii şi înmoaie pielea aspră, excesiv de uscată. Furnizează acizii graşi nesaturaţi indispensabili (NSFA) şi fosfolipide.

Conţinutul de acizi graţi din uleiul din nuci de Macadamia:

  • Acid palmitic 8,5 – 9,0%
  • Acid palmitoleic 14,0 – 20,0%
  • Acid stearic 3,0 – 3,5%
  • Acid oleic 57 – 61%

În plus, este bogat în fitosteroli şi lecitină. Rezistent la autooxidare. Unge şi hidratează pielea, făcând-o mai fină. De asemenea, calmează iritaţiile şi înmoaie pielea aspră, excesiv de uscată.

Ulei vegetal extras din nucile de Macadamia, originare din Australia, şi care creşte în prezent în zona Pacificului şi Americii de Sud. Are excelente proprietăţi de ungere şi emoliere şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii. Calmează iritaţiile pielii şi înmoaie pielea aspră, excesiv de uscată. Furnizează acizii graşi nesaturaţi indispensabili (NSFA) şi fosfolipide.

,Ulei din sâmburi de struguri

Ulei obţinut prin presare la rece din viţă de vie europeană (Vitis Vinifera). Conţine acizi graşi nesaturaţi indispensabili, în special acid linoleic, tocoferoli (vitamina E), fitosteroli şi fosfolipide. Prezenţa vitaminei E ajută uleiul să lupte cu radicalii liberi, are un efect de normalizare, anti-iritant şi calmant asupra pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii. Întăreşte bariera epidermică, verifică pierderile de apă, hidratează şi dă fineţe pielii.

,Alatonină

O substanţă cristialină, o diureidă de adic gloxilic, prezentă în rădăcina de tătăneasă şi seminţele de soia. Este conţinută în toate ţesuturile care sunt supuse unei creştere şi proliferări intensive ale celulelor. Este privită drept un stimulator specific al creşterii celulelor. Alatonina este folosită în medicină ca şi compus al alifiilor şi pudrelor folosite la tratarea unor julituri greu de vindecat ale pielii. Folosită în produse cosmetice, are proprietăţi de calmare şi emoliere, vindecă crăpăturile şi are un efect cheratolitic. Calmează şi iritaţiile.

O substanţă cristialină, o diureidă de adic gloxilic, prezentă în rădăcina de tătăneasă şi seminţele de soia. Este conţinută în toate ţesuturile care sunt supuse unei creştere şi proliferări intensive ale celulelor. Este privită drept un stimulator specific al creşterii celulelor.
,
Apa termală de Iwonicz-Zdroj

Proprietăţile excepţionale ale apei de Iwonicz-Zdroj provin din conţinutul de:

  • dioxid de siliciu, care influenţează imunitatea şi elasticitatea epidermei
  • calciu şi ioni de acid metaboric, care asigură un efect astringent şi antiinflamator

Apa de Iwonicz are proprietăţi calmante excepţionale. Calmează mâncărimea şi diferite alte iritaţii ale pielii. De asemenea, neutralizează efectele apei dure asupra pielii. Este cea mai puţin dură dintre apele termale disponibile pe piaţă (8,40N).

Proprietăţile fizice şi chimice ale apei termale de Iwonicz-Zdrój:

  • pH aproximativ neutru
  • Hidrocarbonaţi 457 mg/l
  • Calciu 49,70 mg/l;
  • Dioxid de siliciu 12,26 mg/l;
  • Acid metaboric 9,37 mg/l;
  • Magneziu 9,70 mg/l.

Apa de Iwonicz are proprietăţi calmante excepţionale. Calmează mâncărimea şi diferite alte iritaţii ale pielii. De asemenea, neutralizează efectele apei dure asupra pielii. Este cea mai puţin dură dintre apele termale disponibile pe piaţă (8,40N).